baka baka liten kaka

Hallå världen!!
Idag har jag bakat.. Neil ville ha med sig något att bjuda på till jobbet så jag ställde gladeligen upp. Hallon cupcakes och Äppelkanel muffins med crumble blev det. Ni får nöja er med en bild på de färglösa muffinsen, cupcakesen vill inte vara med på bild...
Annars så har dagen varit bra, vi åkte till lekparken en sväng efter dagis, med bil denna gång då det var gråa moln över hela himlen. Men vi klarade oss från regn och stannade tills det var dags att åka hem och äta mellis.
Det blev spaggetti och köttfärssås till middag, made by me - som alla andra dagar. Jag har kommit på att det faktiskt är riktigt roligt att laga mat, fast kenske inte det allra enklaste med skrikande barn runt benen ;)
 
Nu ska vi dricka en kopp te och smaka på mina "mästerverk" och se om Neil vågar bjuda på dom imorgon.. :P
 
En mobilbild från parken idag.. Sandlådan är klart populärast.



blixtar!!!!!!!!!

Utanför mitt fönster just nu:


Det blinkar och blinkar hela tiden, men det mullrar ingenting och ovanför oss är det helt klart. Rätt coolt att se faktiskt... så länge det håller sig på avstånd!! ;)

22:34

Bloggar mer imorgon..
Nu:

 
 

halvbrända bullar och 1000 saker till

Den här dagen har flytit på non-stop och det har minst sagt varit en "göratusensakersamtidigtdag".. ;)
Vi har hunnit med mycket efter dagis barnen och jag. När vi kom hem bytte vi lite kläder.. ett par gånger kanske jag ska tillägga, först för att det var för varmt, sen kräkiga kläder o sen kissiga kläder.. Tillslut kunde vi packa väskan med fika och vagnen med barn och sedan bege oss mot lekparken. Vi var borta ca två timmar om man räknar med promenaden till och från och mig kunde man jämföra med en tomat i ansiktet när vi kom hem efter att ha kämpat upp för den sista backen med vagnen i värmen.. ;) V fick lägga sig och sova middag och fast klockan hunnit blivit mer än jag tänkt så började jag och N att baka bullar.. Kände att det skulle bli lite stressigt med tanke på att jag skulle laga middag lite senare, men har man lovat att man ska baka bullar så kan man ju inte bara strunta i det.. inte när det gäller bullar!!
Självklart fick jag mycket att göra samtidigt, då jag var tvungen att börja med maten innan bullbaket var helt klart..och med en liten kille runt benen som börjat tröttna och bli hungrig blev det lite svettigt.. ;) Med maten på spisen gick vi sen upp för att väcka victoria som tur nog sov länge idag.. ett blöjbyte och ett byxbyte senare fick vi skynda oss ner till maten som nästan var klar och tillslut kunde vi sätta oss vid bordet och äta. Alltihop var mycket stressigare än vad det kanske låter, men jag klarade det alltihop utan några missöden!! .. okej lite halvbrända bullar då men det var allt ;)
 
 
 
 
Visstja, den där suddiga fläcken vare ja.......
 

schueberfouer

Idag har vi varit på ett tivoli inne i stan som är här varje år, hela tre veckor i augusti. Det fanns en massa karuseller, lotterier mm och en himla massa att äta.
Märkte att jag tydligen hade en suddig fläck på linsen.. som ni kanske ser..
 

here i am again

Min kväll består av barnvakt, godis och tv. Väntar för tillfället på x-factor som börjar kl 9.. måste bara lista ut vilken utav alla dussin kanaler det går på ;)
Hoppas alla ni där ute får en bra kväll :)

Dagens bästa

 - Jag fick skypa med mina två gullnosar Amanda, Felicia och syster :D
 
fina Amanda :)

dancing all night long

Nattlivet i Lux är lite mer spännande än lilla Falun, så mycket folk överallt. Tjejerna jag gck ut med igår var riktigt trevliga typer och vi dansade mest hela tiden ;) Men jag saknar mina fina vänner at home though.. <3
 
Igår var jag och Neil till badhuset med barnen på eftermiddagen. Det är ett väldigt fint badhus, och en stor äng med kossor utanför glasväggarna är väl inte heller helt fel ;) När vi kom hem åt vi en grymt god tacopaj och sen gjorde jag mig klar för kvällen. Ikväll blir det en lugn kväll, Neil och Sofia åker iväg på bröllopp vid två tiden så jag har barn att passa idag, kanske en inte så lugn kväll då med andra ord.
 
hörrrrsss!!

post till mig

Jag möttes av post när jag kom hem efter att lämnat barnen på dagis, inte bara ett paket som jag hade förväntat mig, utan två ;)  Min snälla mamma har skickat hit min bakbok som jag inte fick med mig i bagaget då väskan hade övervikt..  Men jag fick även ett överaskningspaket som jag inte hade nån aning om, min söta syster hade skickat detta och en gullig liten lapp till mig :D
                                                        Tack sis, miss u too <3

blixtrar och dunder

Jag överlevde världens åsksmällar idag.. vilken tur! Ensam hemma i ett stort hus med stora fönster överallt och det lät som om att hela jorden höll på att gå under!!! ... Uppkrupen i ett hörn nere i källaren, som kändes som den säkraste platsen och händerna för öronen så tycker jag att jag klarade mig ganska bra ;)  ;)
 
Förövrigt har dagen varit bra.. har bara varit hemma med barnen efter dagis och till största del lekt på Nelsons rum samt lagat middag - kycklingpestogryta(?) och pasta.
Jag tycker det är lite svårt att hitta på saker som man kan åka iväg och göra med barnen då de är två barn i olika åldrar. Nelson vill springa iväg och göra sånt som han tycker är roligt, vilket man inte alltid kan släppa iväg honom på egen hand att göra och Victoria är ju så liten.. Får hoppas på att jag träffar andra au pairer som har barn i Nelsons ålder så dom kan leka tillsammans, då kan man alltid dela upp barnen och hjälpas åt :)
 
Nu ska jag försöka sova i mitt varma rum, imorgon ska det äntligen bli lite svalare!! (slår vad om att jag gnäller lika mycket när det börjar blir för kallt ute också) ;)
 
 

hihi

 
Min lillebror tjatar på mig att jag ska blogga.. så visst, här sitter jag och skypar med två töntar ;) :D

Grund

trött, svettig och egentligen aldeles för lat för att skriva ett inlägg.. meeeen okej, bara för att ni ber så snällt (eller inte) ;)
 
Jag tar det lite snabbt vad jag har haft för mig de senaste dagarna och så får ni lite bilder från dagens turist walk i stan.
 
Fredag: Lämnat på dagis, städat, hämtat matvaror, hämtat barn, åkt till lekparken, träffat Sofias svenska vän som kom på besök. Vi drack en margarita och åt tacos, sen begav jag mig ut till stan för att träffa en annan au pair. Vi åkte till ett ställe vid namn Clausen, verkar vara ett populärt party ställe med en massa pubar efter gatan. Hamnade på rätt buss hem även om busschaffören inte förstod vart jag skulle.. och så var fredagen slut.
 
Lördag: Hela familjen packade in sig i bilen och for till en rugbyplan. Vem som helst fick i princip spela, Neil och hans arbetskamrater var ett lag och jag tror att det hela var för välgörenhet. Höll på att storkna i värmen, inte ett moln på himlen och värmen kändes tropisk. Jag stod för maten senare när vi kom hem, "Allt i ett kyckling på plåt", blev uppskattat, sen avslutade vi middagen med cornettostrutar.
Jag och Sofia trotsade tröttheten och stannade uppe och såg på första avsnittet av engelska x-factor, vilket är ett populärt program i denna familj vad jag har förstått ;)
 
Och så idag.. Jag drog mig ut i värmen vid elva och tog tåget in till stan för en upptäcksfärd. Jag tog hissen ner till Grund, vilket är det som ligger nedanför alla broar typ.. eller nått sånt. Det var mycket fint.. men jag saknade min familj att dela turen med.. :(
Genomsvettigt i värmen köpte jag mig sedan en utav de godaste glassar jag ätit inne i stan.. fanns hur många sorter som helst att välja på, den här gången blev det yoghurt kiwi och orange, yummi.
 
Här är ett litet urplock av de dussin bilder jag tog ifrån min promenad i Grund. I lite oordning mot slutet, men det får ni leva med ;)
 
 

babysitting

Dagen började med att jag som vanligt lämnade barnen på dagis efter frukosten. Därefter åkte jag hem till samma bekanta till familjen som var här i helgen och var barnvakt åt deras flicka på 4 år i nån timme. Sen hann jag hem en vända och äta lunch innan det var dags för att hämta på dagis.
Eftermiddagen spenderades med att leka med barnen, baka sockerkaka med Nelson, äta gårdagens rester som bestod av hemmagjord pizza (mums) och kladda ner barnens händer och fötter med färg för att göra en ny familjetavla..
 
Just nu sitter Sofia och jag framför tvn och ser på nån engelsk serie, Neil varnar mig dock för att programmet är "depressive".. ;)
 
 

vin överallt

Idag har vi varit på ett utomhusbad och badat, det har varit riktigt varmt idag så det var skönt. Badet låg aldeles brevid en flod och på andra sidan floden var Tyskland. På hemvägen åkte vi längs med floden och överallt fanns hur mycket vinodlingar som helst! Vart man än tittade så var det vinodlingar så långt man kunde se, över bergen, runt husen.. ja överallt, människorna bodde verkligen mitt i odlingarna. Det var otroligt fint efter vägen och jag kommer garanterat åka dit igen någon gång och jag vill verkligen dra med mig den delen av familjen som tänkt besöka mig dit.
 
Är himla trött nu trots att jag fick sovmorgon imorse... så nu tänkter jag sova, upp tidigt imorgon..

22:01

Min dag har i stort sätt sett likadan ut som igår. Fast idag blev det spagetti och köttfärsås till middag och barnen åt för glatta livet.. tror Nelson åt tre portioner, så det blev då godkänt i alla fall ;)
Annars så är det fortfarande himla varmt här och varmare tycks det bli, kolla bara in helgen!!
 
Imorgon är dagis stängt och Sofia är ledig från jobbet då det tydligen är någon slags högtid(?) eller liknande här. Neil är i Jersey och jobbar fram till torsdag så vi tar barnen och hittar på något roligt i det fina vädret imorgon, vad det blir får vi se då.. Sofia sa i alla fall att jag får sovmorgon och en sådan tackar man ju inte nej till, åtminstone inte jag!

min dag

Idag har jag:
Lämnat på dagis
Städat
Hämtat på dagis
Försökt hålla trötta barn glada och sysselsatta
Lagat ugnspannkaka
Kämpat mot flugor (vilket jag gör än)
Druckit te framför tvn
 
Min långa dag som ändå flög iväg. Inte behövs det mycket text för att berätta om den heller, men förstår om det är roligare med lite mer att läsa... meeeeeeeen det får bli en annan dag. zZzzZZzzZZzzzZzz........
 
 

sommar

Det har varit skinande sol, blå himmel och riktigt varmt idag igen, vilket det är fortfarande. Har gått runt i linne och shorts men ändå varit för varm, sommar <3 Bekanta till familjen är här sedan i eftermiddags, vi har precis avslutat ännu en middag ute med grillat :)

mitt rum

Här kommer ett par bilder på hur det ser ut på mitt rum. För tillfället bor jag i vad som kommer att bli kontor. Jag kommer senare att flytta ner en våning till källarplanet och få ett eget rum med toalett där, det krävs bara lite renovering först.

chiiiiiill

Sitter ensam framför tvn och latar mig samtidigt som jag trycker i mig lite äckligt godis.. Är lite "barnvakt" ikväll åt två sussande barn medan föräldrarna äter middag på resturang ikväll. Passar då på att bara chilla lite framför all elektronik jag har..
 
 
 
 
 

shopping

Här kommer lite bilder från dagen. Efter en god nacho lunch på stan med Sofia och Nelson gick jag själv i lite affärer och virrade runt. De andra var på lekparken en stund innan de åkte hem, jag valde att stanna kvar ett tag till och ta tåget hem lite senare, vilket gick bra, jag satte mig på rätt tåg och allt.
 
 
Den första affären jag handlade på var h&m.. väldigt intressant ;) Byxorna och skorna därifrån. Den grymt sköna tröjan kommer från America Today, nagellacksborttagning från Sephora. Sen var jag tvungen att köpa mig en billig väckarklocka.. jag vågar inte lita på mobilen ;)
 

1 vecka i Lux

Fredag fredag, åter igen. Nu har jag varit i Lux i en vecka, på ett sätt känns det som att jag varit här mycket längre än så och på ett sätt inte, jag har inte precis hunnit komma in i rutinerna ännu. Idag har i alla fall jag och Nelson bakat en rabarberpaj och Sofia tog med sig ett par svenskar som är här i två veckor i samband med hennes jobb hem på middag idag. Vi har grillat och setat ute ända tills sent på kvällen och endast en långärmad har behövts. Jag skypade nämligen med familjen där hemma som är nere vid sjön och fiskar kräftor, de satt ute med fleecetröjor mm och frös ;)
Självklart blev det paj efter middagen idag, eller "pudding" som Neil kallar det när man äter efterrätt. När vi satt ute och det började mörkna började fladdermössen komma fram, vi har nämligen ett gäng boende hos oss på vinden och jag tror vi kom upp i ca 19 stycken som flög från huset. Det såg nog ganska roligt ut med oss fem sittandes och stirra rakt upp i luften.
Nu ligger jag i sängen och ska sova, imorgon ska jag upptäcka the city lite mer och kika i affärer. Som tur var hade min värdfamilj tänkt åka till stan dom med så jag får sällskap!
 
Godnatt från Lux :)

torsdag

Igår var första dagen själv och det gick bra. Lyckades bara köra fel en gång till dagis men som tur var gick det lätt att vända. Idag har det också gått bra, jag har varit med Sofia på förmiddagen och hämtat veckans matleverans så nu vet jag hur det går till då det är jag som kommer att hämta i fortsättningen. Efter att jag hämtat barnen på dagis har vi bla varit ute på gården och lekt då det har varit strålande sol och riktigt varmt här. Nu är jag riktigt trött så det får bli en tidig kväll, inte precis nu däremot. Imorgon har jag varit här en vecka, tiden går fort..

update

Är nästan för trött för att skriva men här kommer en snabb uppdatering i alla fall!
 
Idag har vi lämnat barnen på dagis, strykit och åkt in till stan för att fixa busskort så nu kan jag åka buss och tåg hur mycket jag vill i hela landet. Lite senare hämtade vi på dagis igen och efter lite postärenden åkte vi till en lekpark i stan, ett stort piratskepp och en massa vatten att leka i fanns bland annat i parken och mycket mer.
 
Imorgon ska jag lämna på dagis för första gången själv. Håll tummarna för att jag hittar dit, men med GPS bör det ju inte vara några problem så håll dom istället för att det inte är så mycket trafik :s
 
Nu måste jag sova, Godnatt!
 

bilder

Här kommer några bilder på hur det ser ut omkring där vi bor. Vi bor ca 15 min från Luxemburg City i en liten by.
Längst ner är ett par bilder på hur gatan och huset ser ut.
 
 
 
 

på badhuset

Hallå igen! Vi har just kommit hem efter att varit på badhuset en sväng. Det är väldigt varmt ute så det var skönt att svalka sig lite. Det känns att det är varmare här än vad det var i Sverige och det håller sig rätt varmt på kvällen också. Snart ska vi grilla hamburgare, så vi hörs senare - då förhippningsvis med lite bilder :) 

söndag

Hejhej, jag lever fortfarande!
Igår kväll var jag ut med en tjej som bor hos bekanta till familjen, hon visade mig runt stan en sväng. Idag vet jag inte vad som kommer hända, familjen är hos grannarna och det känns rätt skönt att bara ta det lugnt en stund.
 
Igår var vi som sagt och handlade, vi var på ett stort typ köpcentrum med en jätte stor supermarket som hade allt från diskmaskiner, kläder, mat och mycket mer. 
 
Lite senare tror jag att jag ska ta och gå en sväng runt området där vi bor och kolla läget, ska försöka få med kameran och ta lite bilder så ni själva kan få se en glimt av hur det ser ut här.
 
bye så länge
 

Luxemburg

Första inlägget från Lux får bli en aning kortfattat, är ganska trött om man säger så!
 
Det har minst sagt varit en annorlunda och händelserik dag i mitt liv. Vi åkte hemmifrån vid tre på morgonen efter att jag sovit sisådär 2- 2,5 timmar, bilresan gick bra, inge sömn där inte. Väl på flygplatsen tog jag mig igenom säkerhetskontroll och bagageinlämning med noll marginal på vikten på mina två väskor. Med skakiga ben gick jag ombord på flygplanet och jag fick försöka hålla mig lugn och tänka på att andas lugnt när planet startade och lyfte, det var lite scary.. ;)
 
Efter att ha hoppat av flygplanet och haft turen att hitta rätt bagage gick jag ut för att leta reda på Neil, som stod och väntade vid fel gate.. Tur som var hade jag ju hans nummer och vi hittade på varandra. En timmes bilresa började mot Lux där vi hämtade barnen på creché (dagis) innan vi åkte hem. Efter att ha ätit lunch och sedan lekt ute på gården i några timmar med en bekant till familjen och hennes dotter kom Sofia hem och gjorde middag. Därefter installerade jag mig lite på rummet osv. Det kändes dock lite konstigt att hänga in mina kläder i en garderob som inte är hemma..
 
Nu på kvällen har vi ätit jordgubbskaka och druckit vin framför OS. Men nu lär jag sova, imorgon ska jag och Sofia till stan på morgonen och handla.
 
God Natt från Lux!!
 
Utanför mitt fönster/dörr :)
 
 
 
 

väskan packad

Efter att med en ledsen min fått lov att packa ur en del grejer då jag hade övervikt på ca tre kg är väskan äntligen packad och förhoppningsvis med en godkänd vikt.
 
Runt tre halv fyra i natt går bilen mot flygplatsen och kl 9:05 lyfter mitt plan och jag lämnar Sverige.. Klockan 11:05, alltså exakt två timmar senare är jag beräknad att landa i Frankfurt, där kommer Neil att hämta mig och vi kör vidare mot Luxemburg!
 
Om jag är nervös? Ja vi får väl se om jag över huvudtaget lyckas somna innan det är dags att stiga upp.. ;)
 

Familjen

Lite kort om familjen jag ska till och lite runt omkring.
 
För något år sedan tillbaka bestämde jag mig för att jag någon gång i framtiden skulle åka som au pair. Jag läste flera bloggar och au pair organisationers hemsidor, det verkade så spännande. Jag älskar barn och det är något som jag vill jobba med, jag vill också ut och resa, upptäcka världen. Att åka som au pair verkar vara den perfekta kombinationen av arbete och resa och att få upptäcka en ny vardag i ett nytt land.
 
Någon gång i april visade mamma mig en annons i dagstidningen om en svensk/brittisk familj i Luxemburg som sökte efter en au pair. Denna pyttelilla annonsen blev/blir till ett stort äventyr för mig. Jag mailade familjen och fick veta mer om dem och dom om mig. Det hela ledde till att det i mitten på maj blev bestämt att jag skulle bli deras au pair from den 3 augusti.
 
Familjen består av en svensk mamma, Sofia och en brittisk pappa, Neil. De har två barn som jag kommer att ta hand om, Nelson - fyller 3 och Victoria - fyller 1. Meningen är att jag ska prata svenska med barnen, mer om vad jag kommer att göra under dagarna får helt enkelt visa sig i de kommande inläggen.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

lite nervös kanske

Just nu kan jag nog ändå säga att jag är ganska nervös.. Bara det att jag endast flygit en gång innan gör mig nervös inför den delen också, den här gången har jag ju inte min Elin med mig som stöd heller som jag hade till Malta.. Men förhoppningsvis kommer det att gå bra utan några större bekymmer, jag tror nog att jag kommer vara mest nervös över om mitt bagage kommer rätt eller inte ;)
 
Fick en förfrågan om jag kunde beskriva familjen som jag ska till och visst kan jag det då jag tydligen inte haft nån tanke på att göra det innan, så det dyker upp i nästa inlägg! Men först: måste...jag...packa ...............
 
Var hos syster idag och hälsade på och sa hejdå osv.
Dom här sötungarna är två utav alla jag kommer sakna när jag är borta och nästa gång vi ses finns ännu en liten krabat att älska :D

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus