hallå

Vi väntar på att victoria ska vakna så att vi kan åka till badhuset och bada, så vi roar oss lite i soffan framför datorn ;)

fredag

Fredag och helg igen, i vanliga fall betyder det ledighet men den här helgen betyder det barnpassning, vilket faktiskt inte är mig emot, vi ser ju till att hitta på roliga saker så att det inte blir så långtråkigt så det ska nog gå bra :)
 
Idag när barnen var på dagis åkte jag och Malin till Auchan, först lunchade vi vid bion och jag kan nu säga att jag har ätit rått kött. Det kanske inte låter så gott men tillsammans med det som var till, vilket var parmesan, ruccola, nå gröna ärtliknande saker, pomes frites och balsamvinäger, så var det himla gott faktiskt!
Efter lunchen gick vi i lite affärer tills strax innan två då det var dags att hämta barnen. Vi lekte hemma och var ute och cyklade lite på gatan, åt tacos och kollade på Emil med massa popcorn, mys! Inte var det några problem att komma i säng heller, så trötta som de var.
 
Ikväll får det bli en tidig kväll (som jag oftast säger varje kväll men aldrig håller) , förkylningen sitter i och imorgon måste jag försöka köpa nässpray.....
 
Bild från luchen
 
Och från lite shopping
 

macarons

Idag har jag ätit god sopplunch på stan med sofias syster Malin, vi hann också med lite shopping innan det var dags att hämta hem barnen. Vi har lekt, ätit pannkaka, badat och lekt lite till. Sen hade vi två riktigt trötta barn som nu ligger och sussar så sött. Vi försökte få lilla Victoria att gå när vi var på Nelsons rum, hon kan gå om man håller henne i handen, men efter några vändor fram och tillbaka mellan mig och Malin så gick hon några steg helt själv och oj vad glada vi blev! Men när vi hämtade kameran så ville hon såklart inte mer ;) Men snart springer hon nog runt här alldeles själv!
 
På stan idag så gick vi förbi den söta macaron affären, vi var bara tvungna att gå in och gud så sött allting var där inne. Malin köpte en gullig liten ask med sex olika smaker som vi valde och jag har härmed smakat min första riktiga macaron. Och dom var verkligen inte nån besvikelse, alla smakade verkligen det dom skulle och det är inte sista gången jag äter sånna! mums
 

rainy day

Idag har inte så mycket speciellt hänt. Städade under dagen och efter dagis lekte vi mest inne på Nelsons rum eftersom att det regnade ute, vilket det har gjort i princip hela dagen.
Ikväll har jag lagt båda barnen då Sofia är och hämtar sin syster på flyplasten i Frankfurt. Sofia åker till New York imorgon (inte alls avis!!) och Neil är redan där sedan i måndags så det blir jag och Sofias syster som tar hand om barnen tills på måndag! Vad vi hittar på de dagarna återstår att se :)
Nu ska jag återgå till tvn...

again

Just nu har jag inte så mycket roligt att säga så det får väl bli ett litet mat inlägg igen ;) Dagens lunch är rester från igår, potatis och köttfärssoppa med scones. Måste säga att jag har förvånat mig själv när det gäller matlagningen, jag som nästan aldrig har brukat lagat mat hemma lagar ju mat nästan varje veckodag här och oftast så smakar det faktiskt bra :)
 
Jag kan väl köra en väder update när jag ändå är igång och skriver om intressanta ämnen.. well idag regnar det typ konstant...

food time

Barnen är på dagis, jag har precis städat klart för tillfället och nu sitter jag och äter lite lunch i form av lax - inte helt fel! Sen åker jag in till stan en snabbis för att fixa lite grejer. Barnen ska hämtas två om allt går som det ska.
 
Vädret är föresten helt knäppt här, för någon dag sen var det 3 grader på morgonen, men imorse var det helt plötsligt 14 grader.. hm.. ;)
 

söndag

Har precis ätit lite sen frukost och nu har jag återgått till sängen med noll planer för dagen - skönt!
Kvällen igår var trevlig, vi var ett helt gäng au pairer som möttes upp och begav oss vidare till scotts, drack rosa och lila drinkar, dansade mm.
 
Idag har förkylningen börjat krypa fram och huvudet känns tungt som när man har feber.. får hoppas på att det inte blir värre, men jag kör en slödag idag och hoppas på det bästa ;)
 

friiiidayyyy

Trött dag och äntligen ligger jag i sängen och får sova. Det fick bli en lugn fredag för mig med god mat och film med min lilla au pair familj. (tänkte förkorta au pair till ap men såg att det nog hade låtit lite fel med "ap familj") ;) mysigt var det i alla fall och jag hade inte orkat med något mer ändå. Imorgon följer jag med familjen till en djurpark och på kvällen är det ett helt gäng au pairer som ska ut då det är "octoberfest" på nått ställe.. vad nu det innebär, men det blir nog kul!
 
Fick förresten lite rolig post utav min söta mamma idag, så nu skaré bakas! :)
 
 

äppelkaka

 
Torsdag igen. Den här veckan har verkligen gått sjukt snabbt även om jag inte gjort så mycket förutom att fara fram och tillbaka till dagis ett antal gånger varje dag. Trött kan också beskriva min vecka väldigt bra.. zzZZZzzzZzz.
 
Innan vi åkte och hämtade Nelson idag så bakade jag den här väldigt goda äppelkakan. Och inte för att jag har ätit så värst många äppelkakor i mitt liv så måste jag nog säga att det här var en favorit, och receptet kan ni hitta 
----> här <----
 
 
 

Idag har jag:

Lämnat på dagis.
Myst med Victoria.
Gått till dagis för en timme inskolning - totalt ca 50 min promenad!
Busat för fullt.
Hämtat Nelson.
Lagat falukorv i ugn som smakade bättre än den såg ut.
Badat små barn.
Skypat.
 
mm, mm.
 
Nu har jag krupit ner nyduschad i en renbäddad säng, nått utav det bästa!!
 
Godnatt :)
 
 
 
 

mys i soffan


vardag

Efter dagis idag bestämde jag att vi skulle testa att göra trolldeg. Det blev rosa deg då Nelson fick bestämma och vi satt faktiskt ett bra tag och degade innan det blev tråkigt.
Den här veckan har Victoria sin inskolning på det nya dagiset en timme varje dag vid elva och Nelson har börjat på riktigt, vilket är 8-14. Det innebär mycket åka fram och tillbaka dom här dagarna, men som tur är så är det ju bara 5 minuter till dagis numera, tummen upp!
 
 
 
Btw, skön sovställning vid middagsbordet ha?
 
 
/ t

fråga

Fanny Om: Glass i stora lass
Hej!
Vilket bolag åkte du med? :) Kul att läsa bloggen!
 
Svar: Hej! Jag åkte inte med någon organisation utan jag åkte privat. Familjen hade satt ut en annons i tidningen och jag nappade och vi hade mailkontakt ett tag. Sedan träffades vi i Sverige en gång innan det blev bestämt att jag skulle åka hit :) Allt har fungerat jätte bra och jag ser inga problem med att åka privat om man känner sig bekväm med det, tvärtom har det varit superenkelt med allting!
, Tova :)

sun - day


Med en engelsk tidning och harry potter - för att träna engelskan - kryper jag ner i min säng efter en dag som bara svischat förbi. Efter lite sovmorgon gav jag mig ut på en springrunda, första gången själv och jag var ärligt talat lite orolig för att jag skulle ge upp för ofta när jag skulle springa ensam. Men icke! Jag sprang samma runda som de senaste gångerna på 42,46 min, förra gången sprang vi på 44,nånting så nog kan jag vara nöjd allt. På eftermiddagen kom Helena och hennes au pair familj hit och grillade med oss, mycket trevligt och ännu bättre då det har varit solsken hela dagen :)
 
nighty nighty

Glass i stora lass

 Street partyt idag var alltså på våran gata.. som ni kanske förstår, "street party" liksom ;) Alla samlades längst ner på gatan där dom hade ställt fram bord, partytält en stor öh grillsak? I ett utav garagen spelade ett band litegranna, så det verkade som att de hade slagit på stort. Det var trevligt, kanske inte så där "åh vad kul" eftersom att jag inte kände några. Presenterade mig väl mest för grannarna och pratade lite smått med några.
 
I alla fall så kom jag hem för en liten stund sen och har krypit ner i sängen nu med min lilla älskling.. ja datorn alltså ;) Träffade Olivia och Helena inne i stan och åt på en mexikansk resturang och sen gick vi runt och frös en stund innan vi bestämde oss för att gå och sätta oss på nått italienskt ställe för lite glass.. eller mycket glass. Det var verkligen inte lätt att bestämma vad vi skulle välja, fanns så mycket att välja på och vilka glassar sen. T ex kunde man välja en glassrätt som såg ut som spaggetti och köttfärsås, eller varför inte en glasspizza?? ;)
Hehe, men men efter mycket velande blev det en sån här:
Det blev alltså en lugn och mysig kväll, i like :)
 
Har kommit på att jag nog måste införskaffa mig en lite varmare höst jacka snart.. det känns verkligen att hösten nästan är här (fast det var 26 grader i måndags) så får nog ta mig en titt på stan snart, inte mig emot! ;)
 
 

senaste dagarna

Torsdag
Medan Nelson var på dagis en timme så passade vi på att åka till scan shop för att handla lite som behövdes till våran lilla kräftskiva på fredagen. Scan shop är alltså en affär som har skandinaviska matvaror mm. Väldigt liten, typ som sånna där thailändska (?) små mataffärer som det finns i Sverige. Men det var kul att åka dit och få se sånt som man kände igen, när jag såg falukorven kände jag mig ju nästan som hemma ;) Godishyllan var ju lite farlig, det fanns t ex Ahlgrens bilar, MARABOU, fazer choklad, ostbågar mm!!!! Men det var såklart mycket dyrare än hemma i Sverige så jag köpte inget den här gången, tänker spara det tills jag saknar det lite extra :)
 
 
På kvällen kom "nanna" (barnens farmor) hit och det blev minst sagt livat i huset.. Victoria fick en gåvagn i födelsedagspresent av dom och oj vad kul det var att kunna gå aldeles själv! Men när hon kom så långt att hon krockade i något och det tog stopp, kollade hon på mamma och grät lite i hopp om att få hjälp ;)
Men det står nog inte på fören hon springer runt här aldeles själv.
 
 
Fredag
Efter att Nelson varit på dagis så åkte vi (Jag, V, N och grandad och Nanna) till piratparken och lekte en stund. På kvällen hade vi lite kräftskiva med ikea kräftor, västerbottenpaj, jätte gott brytbröd som sofia hade bakat och en massa ost och kex.. snaps och vin hade vi såklart också men det kanske jag inte ska skriva, mamma o pappa?? ;)
 
 
Idag
Idag är det som sagt street party på våran gata, vad nu det innebär? Vad jag vet hålls det till i husen längst ner på gatan och sen tar alla med sig eget och grillar mm.. Till kvällen ska jag möta upp Olivia och den andra svenska tjejen Helena för att äta middag inne i stan, sen får vi se vad vi hittar på. Kul ska det bli i alla fall :)
 
/ tova
 
 
 
 
 
 

frukost

Sitter och äter frukost i ett tyst hus, lilla Victoria sover och annars är det bara barnens farmor som är hemma. Sofia är med Nelson till doktorn för att han har hostat så hemskt ett tag, stackarn. Och Neil är och köper mat till dagens "street party" som är på våran gata.. spännande.
 
Uppdaterar om de senaste dagarna om en stund.
 
 
 

Hej träningsvärk

Det blev en joggingrunda med Neil imorse som tänkt. Vi körde samma runda men var hela 2 och en halv minut snabbare än i måndags! Vilket betyder att jag alltså inte gick lika mycket som sist ;) Men nog känns det i kroppen att jag har kört hårt, imorse gjorde det ont bara att stiga ur sängen.. under joggingrundan gick det över men när jag kom hem igen hade jag riktigt ont i benen kan jag lova. Bara att gå ned för trappen fick mina ben att nästan vika sig av smärta, haha. Och under dagen har jag fått jätte ont i ryggslutet. hm.. ingen mjukstart på träningen här inte!
 
Men nu ska jag inte bara sitta och skriva om min träningsvärk, jag tror att ni har förstått vid det här laget att jag är ganska otränad. Så nu till något helt annat.
 
Ikväll har jag träffat ännu en svensk au pair tjej som kom hit i söndags. Hon är den enda jag haft kontakt med som bor så nära som i samma by. Vi möttes ungefär halvvägs mellan våra hem och sen gick vi en promenad runt majsfälten och åkrarna och ut på vägen igen. Sen gick vi hem hit och satt i köket och drack en kopp te medan vi pratade lite till. Det var trevligt och vi kommer säkert att träffas fler gånger.
 
Det var en liten snabb update från mig.
Hörs imorn,
T
o
v
a

today

Dagen började med sovmorgon till nio. Sen gick jag upp och gjorde mig lite frukost iform av äpple och kanel gröt och nybakat bröd (bakmaskinen).
Sofia och Nelson åkte iväg för en timme på dagis och jag satte igång att stryka skjortor, vilket är enligt mig det svåraste med mitt jobb ;) Men med lite övning går det nog snart lika fort som när Neil gör det, typ två min per skjorta. För mig tar det en aaaningen längre tid.
 
Sofia åkte till jobbet efter lunch och kvar blev jag, Nelson, Victoria och Sofias mamma. Det blev lek innomhus då det har regnat en del idag. Nelson stackarn är dessutom inte riktigt frisk och sov hela eftermiddagen på soffan.
 
Sofia kom hem till middagen helt genomstressad pga av att Neils pappa ringt och sagt att han skulle komma ikväll istället för imorgon.. Vi hann med rätt mycket efter den middagen. Flytta sängar, bädda, bada barn och plocka ihop.. Kvällen avslutades med te och bullar i soffan och nu blir det sängen även för mig.. men först: Svenska hollywood fruarna såklart ;)
 
Blir kanske dessutom en joggingrunda med Neil imorgonbitti.. så ett antal timmars sömn för att orka med det kan behövas.. :s
 

hej å hå

Jag kan inte tro det, men jag lever faktiskt! Efter en joggingrunda på 45 min (varav ca 10 min promenad) med Neil visste jag inte riktigt om jag var levande eller död!! Haha, jag skojar inte men det var nog det jobbigaste jag gjort, konditionsmässigt! Hade jag sprungit själv hade jag troligtvis gått mer än vad jag sprungit. För många av er kanske det inte låter så mycket men för mig som endast brukat gå snabba promenader och typ jogga högst 500 m är det mer än vad jag trodde jag skulle orka med.
Innan vi gav oss iväg frågade Neil hur länge jag ville köra och jag sa lite tveksamt 45 min.. hade inte precis tänkt att jag skulle springa hela tiden och efter halva biten kände jag att jag skulle ha sagt 20 min istället!! Men att springa med Neil var nästan som att ha en personlig tränare vid sidan och jag kunde inte precis ge upp.. okej jag gjorde det några gånger genom att gå en bit men jag körde verkligen allt jag orkade.
Nu efteråt känns det såklart bra och mina träningskläder är härmed invigda ;)
 

Innan joggingrundan.. lyckligt ovetande om vad jag hade att vänta ;)
 

hårfärg

Tror ni att jag skulle passa i den här hårfärgen, mörk rött/brunt??
Kommentera!!
 
 
 
 
 
 

oops, i shopped again


Måndag igen

Idag fick jag sovmorgon till halv 8. Sofia och Neil kom hem inatt från Bulgarien och Sofia är ledig hela dagen idag, sedan förmiddagar hela veckan ut eftersom att Nelsons inskolning på det nya dagiset börjar idag. De åkte precis iväg och "mormor" och victoria följde med för lite lek i parken. Själv kom jag nyss hem, fick följa med Neil att hämta en ny bil så att jag kunde köra hem den andra sen. Så nu har jag fått köra värsting audin för första gången! även fast den var exakt likadan att köra som den jag brukar så var det ju ändå den coolaste bil som jag nånsin kört.. ;)
Då är frågan vad jag ska hitta på nu.. Sofia gav mig nämligen ledigt idag :D Kanske det blir en sväng in till stan lite senare... well well det återstår att se ;)
 
Jag har förresten himla snälla aupair föräldrar som gav mig detta från Bulgarien imorse, som tack för att jag passat barnen under helgen :D
 

Handkräm (som luktar ljuvligt), läppbalsam och toblerone :)
 

tja tja bloggen! ;)

22,5 grader ute just nu.. bara för att skryta lite :D Det har alltså varit en lika varm och fin dag idag som det var igår, om inte ännu varmare. Är jag dum om jag säger att jag börjar tröttna på det??
 
I alla fall.. idag efter lunch så åkte vi till piratparken. Jag skulle haft kameran med och ta kort på stället men såklart var den urladdad, igen! Får bli nästa gång. Vi lekte lite och sen köpte vi glass innan vi for hemmåt igen.
 
Har jag förresten berättat hur mycket flygplan som man ser här varje dag. Man kan inte gå utanför dörren utan att få syn på ett flygplan..typ. Man ser många som lyfter och landar här också, och många på väldigt nära håll. Nu låter jag som om jag vore värsta flygplansnörden, men hemma i sverige skulle det var coolt om flygplanen flög så nära. haha. ;)
Idag hade flygplanen nästan flygit så de hade bildat en stjärna på himlen och det var streck överallt.

Ser ni ?? ;)


 
 

Victoria 1 år

Har precis ätit lite sen middag, tacopaj från igår som smakade lika gott idag. Nu har jag slagit mig ner i soffan framför MTV music awards i väntan på X-factor. Det har varit lite halvt segt den här helgen och jag har haft funderingar på att gå ut och träffa lite andra au pairer, men tröttheten har stoppat mig och det får bli en lugn hemmahelg.. skönt det med!
 
Idag fyllde som sagt Victoria 1 år, vilket har firats med bl a presenter, korv (som hon älskar), ballonger och fika i form av marrängsviss. Vi har också hunnit med en sväng till lekparken, den som vi har närmast för lite sandlek mm.. men imorgon försöker vi nog att åka till en roligare park.. piratskeppet kanske!! :)
 
Men nog blir man trött av att umgås med dessa små vildingar en hel dag, för dom är inte så lugna som dom ser ut att vara ;)

mm...koooorv :P

Nelson lyckades somna vid matbordet idag igen, men vid lunchen (!!) den här gången.. Det måste nästan vara något mer än bara "snorigt" i den killen.. Men förutom då så har han haft fullt med energi så jag vet inte.. Vi kanske bara är väldigt tråkiga att hänga med?? ;)


Vi lyckades tillslut få liv i honom, med lite paket som lockbete. Nelson som fyller år i oktober fick firas lite i förskott av mormor som är här.

Trots alla fina saker i paketen var papperet det roligaste ändå ;)


Det har förresten varit riktigt varm idag.. Det har börjat kännas att hösten sakta är på väg och att det blir svalare i luften, men idag var det som en stekhet sommardag igen.. Vilket kanske inte är så fel men själv börjar jag lite smått längta efter riktig höst.. men mest för att jag gillar höstkläder mer och att jag spanat in en fin kofta på zara.. och det skulle liksom kännas bättre att köpa den om det var höst och lite kallt. ;)
 

Goa Gubbar

Till mamma: Såhär ser smiley potatisarna ut som jag pratar om ;)
Snart ska vi äta marrängsviss eftersom att lilla Victoria fyller 1 år idag, så mer bilder och uppdatering kommer ilväll!
 
 

f-f-f-fredag

Sitter i soffan med suddiga ögon och försöker hålla mig vaken, cupcake wars står på i bakrunden på tvn och även fast klockan bara är tio så känns den som myycket mer än så. Sen jag kom hit till Lux har jag verkligen varit dötrött på kvällarna och jag har kommit i säng mycket tidigare än vad jag brukade göra hemma.. Visst kan jag gå och lägga mig nu om jag vill, vilket jag antagligen kommer att göra snart.. men samtidigt är det så skönt när huset är tyst, att jag har tvn för mig själv och bara kan vara. Därför vill jag passa på att njuta av den stunden.. däremot kanske det inte är speciellt fun att sitta och kämpa för att hålla ögonen öppna.. men ni förstår vad jag menar ;) 
Klämde nyss i mig kanelbullar och te i hopp om att bli lite vaknare men tror inte det funkade.. bullar har säkert någon sömnig effekt.. så jag får väl bara acceptera läget och dra mig mot sängen nu.. ;)
 
Godnatt!!
 
 
 

helluuu

Här sitter jag igen ungefär lika cool som förut och slötittar på tv, two and a half men just för tillfället. Barnen är i säng, Nelson har dock sovit ett bra tag som redan kvart över fem somnade med huvudet i maten.. det var bara att lägga honom i sängen och sen dess har han sovit. Inte konstigt att han var så trött däremot, han har gått eller rättare sagt "cyklat" (en sån där cykel utan trampor) länge idag då vi var ute på promenix med ett stopp i lekparken tidigare idag.
Vi har också hunnit med att baka chokladbollar som barnen ska ha med sig till dagis och bjuda på imorgon då dom går deras sista dag där imorgon. Nästa vecka börjar Nelsons inskolning på det nya dagiset som ligger mycket närmare (5 minuter med bil) från där vi bor. Vi kommer alltså inte behöva åka in till stan varje dag fram och tillbaka och de kommer att gå till kl 2 istället för 12 varje dag, vilket betyder mer fritid för mig - yheeey!!
 
 
 

...

  Här sitter jag och ser cool ut.


                                                                 
Sofia och Neil åkte tidigt imorse, dom ska till Bulgarien för bröllop och blir borta till söndag kväll. Som tur är har jag ju Sofias mamma här som hjälper mig med barnen :)
 
Nu tänker jag fortsätta att sitta här och bara njuta av lugnet och tystnaden ett tag, hörs hej!

hallåj.

Efter dagis idag åkte jag och barnen till ännu en ny lekpark inne i stan för att vänta in barnens mormor som kom hit från Sverige idag. Runt halv två åkte vi till stationen för att plocka upp henne som kom med bussen från flygplatsen och sedan åkte vi hem. Annars har inget speciellt hänt idag, just nu inväntar jag maten - varma mackor med kantareller som Sofias mamma hade med sig, mums.

rubrik

Igår var vi som sagt på IKEA en sväng. Ca 20-25 minuter med bilen och vips så var vi i Belgien. Det betyder att jag, som inte varit i mer länder än Malta och Sveriges grannländer förut, nu har satt min fot i Tyskland, Luxemburg, Frankrike och Belgien.. och allt på bara en månad! Att jag inte har sett så mycket mer än motorväg, industriområden och IKEA bryr vi oss inte om, jag har ju i alla fall satt min fot i landet ;)
 
Men tillbaka till IKEA där vi bla åt köttbullar med Sverigeflaggor i! Efter maten stoppade vi in Nelson i lekrummet och sa hej då till Sofia som åkte tillbaka till sitt jobb sen gick jag med Victoria i vagnen och kikade runt i affären lite. Hann dock inte gå så jätte länge fören de ropar ut något i högtalarna på Belgiska? Franska?, ja nått språk som jag inte talar i vilket fall. "Nelson" är det enda jag snappar upp och jag förstår att jag måste ta mig tillbaka till lekrummet.., vilket inte var det allra lättaste när man går runt i en affär som liknar en labyrint. Efter ännu två utropningar i högtaleren med Nelsons namn, den sista på engelska så tog jag mig tillslut dit. Det visade sig att jag hade ett riktigt #2 kalas att ta reda på.. inte det roligaste att göra inne på en pytteliten toalett utan handfat och med barnvagn och grejer, meeen jag klarade även det och vi kom tillslut helskinnade ut från IKEA .. ;) 
 
Idag fick jag åka och hämta barnen lite tidigare från dagis, Victoria skulle till doktorn för att ta sprutor och checka vikt och längd osv. Vi mötte upp Neil på hans jobb som ligger nästan aldeles intill sjukhuset sen väntade jag och Nelson i väntrummet medans dom var inne hos doktorn. Efter sjukhusbesöket packade jag in barnen igen och åkte över, eller snarare under vägen till Auchan, vilket är en stor supermarket som har typ allt. Det är även en galleria där inne med en massa andra affärer. Vi köpte bara lite mjölk och sedan for vi hem..
 
Gud vad jag skriver, men nu somnar jag snart så jag avslutar med ett par bilder från de senaste dagarna...




 
 
 
 

IKEA

Eftersom att dagisfröknarna är och shoppar loss på rean idag så packar jag in barnen i bilen och åker till Belgien ;)
Ska möta upp Sofia på IKEA och äta lunch och sen kanske det blir en vända i affären!
 
Hörs sen, T

Moraeus med mera

Vad kan få en att känna sig som hemma om inte Kalle Moraeus??? ;)
 
 

söndag

Idag har jag träffat den svenska tjejen, eller Olivia som hon faktiskt heter ;) Det var mycket trevligt! Vi strosade mest runt på stan och satt och åt panini i soliga Lux :)
När jag kom hem grillade vi och därefter firade vi lilla Victoria i förskott som fyller 1 år på lördag med tårta och presenter.. ingen från mig dock för jag har inte hunnit hitta något som skulle passa.. men hon fyller ju faktiskt på lördag.. ;)  vad köper man till en ettåring egentligen?? Jag har en idé men vet inte vart jag skulle hitta det..
 
Aja, ett par bilder på den fin fina tårtan ;) och en glad liten tjej får ni iallafall :)




Goooood morgon

Här sitter jag och äter frukost i min ensamhet, familjen är inne i stan så det är lugna huset för tillfället. Nu ska jag städa upp lite på mitt rum och lite senare ska jag möta upp en annan svensk au pair inne i stan för lite lunch. Hon är inte bara svensk, även dalkulla och kommer från Leksand, världen är väl bra liten ibland ;)
Hörs sen, T

Skor för hela slanten

Idag har jag satt min fot i Frankrike för första gången. Neil skulle vara ensam med barnen idag så jag valde att hjälpa honom, men han lovade att vi skulle hitta på något kul. Efter en halvtimme med bil var vi i Frankrike, i Metz närmare bestämt. Min kamera var urladdad så det blev inga bilder... Men jag kan lova er att det inte var något att ta kort på heller, vi befann oss i princip bara på motorvägen och på industriområden med en massa affärer och outlets. Jag skulle köpa träningsskor, vilket jag gjorde. Fyndade Nike skor för 35 euro (292,kr) och ett par träningsleggings, så nu finns inga ursäkter för att ut och springa.

På tal om skor.. igår köpte jag inte bara ett, utan två par Converse. Gissa för hur mycket??!?!?!
Okej, ni behöver inte gissa för jag berättar ändå. 37,90 euro per par!!! 316 kr!!!!!!!!!!!!!
Dom var på rea såklart, men ändå.. så jag passade på och köpte två stycken.
Jag som aldrig brukar köpa nya skor (för att jag aldrig har pengar till det) har sedan jag kom till Lux köpt totalt 5 par skor... Borde jag redan börja fasa över hur jag ska få hem allt om ett år???
Det är rea typ överallt i Lux nu, från i fredags fram till på måndag. Tydligen är det en väldigt stor rea, dagis är till och med stängt p g a rean på måndag, hur stört??
 
Nu somnar jag snart, så Godnatt :)
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus