spaghettiiii

Igår kväll anlände äntligen Elin! En halvtimme för sent men det var det samma, jag hann dock kolla på "arrives tavlan" ett antal gånger i väntan på flygplatsen innan hon tillslut dök upp.
 
Idag har vi haft fullt upp och hållit igång hela dagen. På förmiddagen åkte jag, Elin och Victoria till Auchan för att kolla in det. Vi gick i affärer, fikade med jätte kakor och kollade runt lite mer. Sen åkte vi och mötte upp Nelson vid bussen och därefter fortsatte vi mot wasserbillig. Vi åt lunch på vad dom säger ska vara Europas största Burger king. Fast vi blev kanske inte så jätte impade, det var inte precis SÅ stort som det lät. Men det var trevligt och barnen var glada. Vi lekte en stund i deras lekhörna efter maten, alla tre barnen lekte så snällt. Sen åkte vi vidare till ett aquarium och kollade på en massa fiskar. Trevlig personal var det som kände sig väldigt hedrad över att jag tagit med Elin till just wasserbillig och hans lilla aquarium hennes första dag i Luxemburg, hihi.
 
Nu är vi helt slut så pyjamasarna är på och det kanske blir en film innan vi somnar. Godnatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis Amanda

Idag fyller en utav mina favorit tjejer hela 7 år, stort Grattis!!  - kramar från moster<3
 

sunny day

Det är värst vad vädret kan påverka ens humör så mycket alltså. När vi rullade mot dagis imorse hade solen börjat stiga och lyste starkt mot en klarblå himmlel, så härligt och jag kände glädjen och känslan över att det här skulle bli en bra dag. Det fina vädret höll faktiskt i sig hela dagen, så jag packade med mig varm choklad, bananer och kex och så stannade vi till vid lekparken på väg hem ån dagis. Vi fikade, lekte och geggade ner oss allihop. Inte med flit såklart men när vi kom hem fick vi tvätta skor och byta byxor hela bunten. Inte så smart klädval på oss där tova... Men vi hade i alla fall kul och det var huvudsaken. (så kan man ju tänka lite längre nästa gång)

avec amour

I fredags tog jag och victoria bussen in till stan för att bada. Vi körde på ett nytt (för oss) badhus som låg mitt inne i stan och hon verkade tycka det var roligt. Hon somnade i vagnen nästan på en gång när vi lämnade badhuset och vi gick ett kort varv på stan innan bussen hem gick. På eftermiddagen bakade vi kakor och efter middagen for jag iväg till en annan familj och var barnvakt i ett par timmar på kvällen.
Igår åkte vi in till stan en sväng och fikade på Léa Linster, med krämig riktig varm choklad och jätte goda madeleinekakor som hon förövrigt är rätt känd för. Fast kändast är hon kanske för att vara en "top chef", också med en michelin stjärna.. Fast det är väl här i Luxemburg hon är som mest känd. I alla fall så var sofia så snäll och överaskade mig med en "souvernir" när vi kom ut ur cafét, en söt liten degspade.
 
 
Ikväll kom Nelson och Neil tillbaka från England och alla verkade glada över att ses igen. Så imorgon återgår allt till det normala igen, fast redan på torsdag händer nånting roligt, då kommer äntligen Elin hit och hälsar på. wiee!
 
 
 

<3

 
Glad alla hjärtans dag på er! Själv har jag fått ett paket med cheez heartz på posten av söta Mina. tack <3 :P
Så vad har jag haft för mig de senaste dagarna då? I tisdags efter dagis åkte jag och Victoria till Auchan för att vara med på carnival firande. Victoria var utklädd till Mimmi Pigg, så söt! Igår var vi till IKEA en sväng, handlade lite och fikade lite där emellan, sen hämtade vi upp sofia på vägen hem. Vi har bara en bil för tillfället då dom har sålt en och Neil och Nelson har den andra. Men snart får vi en ny, en större bil och jag gruvar mig lite för o köra den, fast med alla finesser den har så går det säkert bra ;) 
 
Ikväll kommer johanna, sofias kompis hit och äter valentine middag med oss. Vad jag och Victoria ska hitta på i eftermiddag vet jag inte riktigt men jag tror jag tar vagnen och går och hämtar henne på dagis, så får vi lite luft åtminstone!
Ha de bra, hej!
 
 

Måndag

I morse åkte Ulrika hem och igår åkte Neil och Nelson till England för att hälsa på Neils föräldrar och blir borta tills nästa söndag. Det är lugna huset här med andra ord och jag försöker komma på saker som jag och victoria kan göra för att sysselsätta oss nu när inte Nelson är här. Idag har det snöat i princip hela dagen.. kan ju hoppas att det ger sig snart.
 
Förövrigt mår jag mycket bättre, har inte ont pga av inflammationen längre, mest bara förkyld och seg. Dock gör den här penicillinkuren mig nästan konstant illamående.. men, bara att stå ut den här veckan.
 
 

händerna mot himlen

Igår bestämde jag mig för att åka in till doktorn för att förhoppningsvis kunna få något som hjälpte mot mitt onda plus förkylning. Fick dock sitta i väntrummet i över två timmar för det var så mycket folk just då, sen när jag väl fick komma in tog det typ fem minuter. Det var i alla fall som jag trodde, bihåleinflammation. Så fick bege mig till apoteket för att hämta ut en hel kasse fylld med mediciner, så nu ska jag förhoppningsvis bli helt bra.
 
Efter lunch skjutsade jag tillbaka Nelson till skolan igen för dom skulle ha maskeradparty där. Om jag inte har nämt det så är det typ carnival veckor eller vecka eller nått sånt här, och i tyskland och lite överallt. Så maskeradpartyt var väl i och med det, Nelson var utklädd till Woody i Toy story och han verkade minst sagt glad när han skuttade igenom korridoren i skolan.
 
Eftersom att Ulrika är här så hade vi bestämt att vi tjejer, jag sofia och ulrika och sofias kompis johanna skulle ut och äta en kväll, vilkte vi gjorde igår. Det blev en väldigt trevlig Italiensk restaurang och vi alla bestämde oss för pizza, som var grymt god. Till efterrätt tog vi något som jag inte minns vad det hette, men det var i alla fall som brödbollar med vaniljsås innuti, vaniljglass, grädde och varm chokladsås till. väldigt smarrigt.
Efter middagen bestämde vi att vi skulle ta en drink någonstans innan vi åkte hem, vi gick förbi nått ställe där folk även satt ute (!) kallt tänkte vi, men var ju tvungna att kolla om det var någon värme där och visst, det var värme i hela soffan man satt på så vi slog oss ner. Kikade också in på ett annat ställe innan vi tog tåget hem.
En väldigt trevlig kväll var det.  
En lite mörk bild på efterrätten.
 
 
 

yoyo

Igår kom familjens fd au pair Ulrika hit för att hälsa på till på måndag. Så när vi ändå var två stycken passade vi på att åka till leklandet yoyo idag på eftermiddagen. Det var roligt och Nelson var modig nog att åka i den största och brantaste rutchkanan. Han åkte tillsammans med mig första gången men det var nog jag som var den fega och frågade honom ett antal gånger om han verkligen vågade innan vi åkte. Självklart vågade han det, så det var bara för mig att åka med. Men det var inte så farligt som det såg ut att vara och Nelson gillade det. Men det var lika när jag var på lekland med Felicia och hon skulle åka den brantaste av dom, då var det också jag som tvekade. Bra att barnen inte ser det så i alla fall.
 
Efter några andra ärenden efter leklandet åkte vi hem och gjorde middag. Jag gjorde fiskgratäng med bearnaisesås i, blandat med vitlök och ost och så ris till det. Och ja, bearnaise funkar faktiskt till fisk, mycket godare än det låter.
 
Nu ska jag sova och försöka bli lite friskare, har ont i hela ansiktet pga av förkylningen och antagligen är det nått med bihålorna. Så godnatt!
 
 
 

talking about the weather

Imorse fick jag gå i snöstorm från tåget till zumban. Paraplyet var nära att blåsa bort och jag var dygnsur om byxorna när jag kom fram. Det var ändå roligt som vanligt men lite jobbigt mot slutet, inte för att jag har bra kondition annars men det blev inte lättare med en förkylning. Slank in på apoteket innan bussen gick hem sen kurerade jag mig framför tvn ett tag innan jag åkte och hämtade barnen.
Mötte Helena och barnen på dagis och eftersom att plötsligt solen kommit fram bakom molnen bestämde vi att vi skulle träffas vid lekparken lite senare. Det var riktigt skönt ute så det var bra att vi passade på medans det var fint. När vi kom hem och jag höll på med middagen kom snön igen.. Snabbt blev det helt vitt ute och plötsligt ser jag hur det blinkar till. Undrade ett tag om det var mina ögon som spökade men några sekunder senare mullrar det till ute. Åska mitt i snöstormen alltså, det kan jag nog inte minnas att jag varit med om förut. Det bevisade också att jag hade hört rätt när jag var i stan och det mullrade till som bara den, men då kunde jag inte tro att det faktiskt var så.
 
Ikväll kan jag förhoppningsvis somna lite lättare med min nya nässpray bredvid mig, är ju najs o kunna andas normalt!
 
Helena in action
 
Lade två trötta barn ikväll :)
 
 

Helgen

 
hallå på er!
En ont i huvudet och genomförkyld Tova har ni här. När sjutton ska det släppa och gå över? Har inte kännt mig helt frisk sen före jul nu, jag börjar tröttna.
I alla fall, jag tänkte inte bara beklaga mig över hur jag mår utan tänkte skriva och berätta vad jag har haft för mig de senaste dagarna. So here we go:
 
Fredag: Nelson gick i skolan på förmiddagen, men Victoria var som vanligt hemma på fredagar. Vi passade på att åka till simhallen när det bara var vi två, så vi badade där ett tag innan vi åkte hem och vilade upp oss lite innan det var dags att hämta Nelson vid bussen. Han hade med sig en lykta hem ifrån skolan, den 2 februari är det det nämligen Liichtmëssdag här i Luxemburg och barnen går runt med dom där lyktorna och knackar dörr och sjunger och får godis. Riktigt vad dagen betydde kommer jag inte ihåg men det var något kristet och något om fastan..och dom sjöng för lycka eller nått sånt.
 
På kvällen bestämde jag och Helena att vi skulle gå på bio och se The impossible, en verklighetsbaserad film om en familj som befinner sig i Thailand när Tsunamikatastrofen slår till. Den var väldigt bra, men också väldigt hemsk.
Filmen slutade vid tolv och på väg ut från bion går vi förbi en pub som skyltar med att dom har karaoke kväll, vi hör en ABBA låt spelas precis när vi går förbi så vi stannar upp. Äh varför inte tänkte vi och gick in för att se vad det var. Det slutade med att vi sjöng två låtar, riktigt kul;) sen stängde dom vid ett så vi åkte vidare till clausen, men vi båda var rätt trötta då så vi kollade läget bara sen bestämmde vi oss för att åka hem.
 
 
Lördag: Neil var i England över helgen så jag förljde med till ishallen för att testa Nelsons nya skridskor. När vi kom hem spelade vi med Nelsons nya fiskespel som han fick köpa på vägen hem, sen hade vi det mys med popcorn och chips och till middag blev det hemmagjord pizza. En riktig kalaslördag blev det.
 
Idag: Förutom att inte göra något vettigt alls idag så följde jag med på Mickey Mouse party här i komunen. Hade ingen aning om hur det skulle vara, tänkte väl mig något litet, kalasaktigt med fika osv. När vi kom dit såg vi att alla barnen var utklädda till allt möjligt, det hade vi ingen aning om att man skulle vara så innan vi hann gå in skyndade vi och åkte hem igen så Nelson fick byta om till cowboy kläderna och Victoria fick sina mimmi pigg öron och sen åkte vi tillbaka. Och oj alltså, dom gör verkligen inga småsaker utav sina evenemang dom har här. i en stor lokal med massor utav konfetti, discolampor, DJ, ballongclowner, fika och chips till salu, lotterier och en himla massa barn utklädda till allt möjligt. Det verkade i alla fall uppskattat utav barnen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus