Moiën = Hej på Luxemburgiska

Min syster är här och jag har det bra. Igår tjugo över ett väntade jag vid auchan där hon skulle hoppa av bussen. Jag log för mig själv hela vägen i bilen dit och sen fick jag äntligen krama om henne och äntligen träffa någon från MIN familj!
 
Vi åkte och hämtade barnen efter att vi varit hem och vänt en snabbis. Nelsons kommentar när han såg Mina: "Kommer lika!!" haha, så lite lika måste vi ju vara ändå. Även Victoria var okej med henne och Mina var riktigt populär en stund idag ;)
 
Vi var till stan på dagen och kikade i lite affärer och åt frozen yoghurt, smarrigt värre men lite för kallt en sån här dag. Efter dagis åkte vi till Remich med barnen och gick runt, kollade på svanar och lekte i lekparken. På kvällen var vi barnvakt och åt macarons. ..... och svenskt godis såklart!
 
 
 
 
 

höst

 "köpa jacka dagen" sket ju sig, att det inte finns nått som duger åt mig är ju i och för sig inte helt ovanligt.. Men jag och Helena gick iaf på stan en stund och passade även på att ta en massa fina höstbilder en sån solig dag som denna. Gick i t-shirt hela dagen och det var nästan för varmt ändå vissa stunder. Nu på kvällen har jag skypat med syster och tjejerna, längtar så tills det blir jul och jag får träffa dom. Men om exakt två månader så sätter jag fötterna på svensk mark igen! :-D
 
 
Jag som tyckte det var så vackert här på sommaren.. tror nästan hösten slår den, i alla fall en sån här dag!
Det är btw ännu finare i verkligheten
 

mantelsontag

 
I fredags kom en vän till Neil och hans familj hit för att stanna över helgen. Igår hade vi kalas för Nelson men innan det åkte vi in till stan för att försöka se en glimt utav kungligheterna, det var ju kungligt bröllop här i lux igår. Vi skulle ta tåget tio i tio men det dök aldrig upp. Tydligen hade någon bestämt sig för att hoppa framför just vårat tåg just denna dag, typiskt också. Vi tog bussen istället och kom precis in till stan näs brudparet kom åkande i sin bil. Vi gick ett varv och tog en milkshake på mc donalds och sen gick vi tjejer tillbaka till kyrkan för att få se när de kom ut, och förhoppningsvis se de svenska kungligheterna. Klockan gick men de kom aldrig ut, så Sofia och Yvonne (mamman i familjen som är här på besök) var tvungna att gå till tåget för att hinna förbereda för kalas här hemma. Jag bestämmde mig för att ta ett senare, hade ju väntat så länge utan att få se något så då kunde jag väl lika väl vänta lite till. Tillslut kom de ut och jag hann även se Silvia, Victoria och Daniel innan jag var tvungen att springa till mitt tåg, hann precis!! Sen vart det hem och kalasa hela eftermiddagen med cupcakes, fika, fiskdamm, lekar osv. De sista gästerna åkte inte hem fören sent och vi beställde pizza till middag och åt ännu mer cupcakes, gött.
 
Om nån timme åker jag in till stan, affärena har öppet mellan två och sex idag trots att det är söndag. Det är nämligen den traditionella "mantelsontag" idag, typ "jacket sunday". Så vad passar inte bättre än att åka in och kolla efter en jacka ;)
 
 
 
 

Längesen

Gårdagen slutade med att Victoria verkade helt okej förutom förkylning. Sofia blev hemma hela dagen ändå och det slutade med att vi åkte in till stan efter att vi hämtat på dagis för att klippa de små och köpa vinterskor till dom.  När vi kom hem lagade jag stuvade makaroner och korv till middag.. ingen falukorv direkt men det smakade bra ändå.
 
Idag har varit en rätt slapp dag men oj vad jag är trött, höll på att somna flera gånger under förmiddagen då jag passade på att inte göra nånting.
 
Om en vecka kommer en utav mina saknade systrar hit och hälsar på mig, längtar som en tok, ska bli så kul :D
 
miss u

Grattis Nelson 3 år!

Idag fyller Nelson 3 år! Vi var uppe lite tidigare och fixade kanelbulle med ljus i, juice och paket och gick upp och sjöng för honom. Det verkar som att det var en glad och nöjd kille som senare åkte till dagis. Victoria däremot har varit krasslig under natten så hon fick stanna hemma, sofia är med henne till doktorn nu för att vara säker på att det inte är nånting.  (plus att dom måste ha läkarintyg för att vara hemma med sjukt barn)
 
Igår försov jag mig för första gången.. vaknade av att sofia knackade på dörren och flög upp ur sängen. Förväntade mig en dålig dag pga det men den blev rätt bra ändå. (idag hade jag två mobiler och en väckarklocka) Åkte in till stan en sväng för att fixa några grejer och tänkte passa på att kolla efter jacka samtidigt. Kom hem med något helt annat.. jag bara råkade gå in i skoaffären, skulle bara gå ett varv för att kika men inte kunde jag rå för att dom här snyggingarna stod i min väg ;)
Sen blev det hem och hämta barn och jag och Nelson lekte i princip hela eftermiddagen med hans nya lego som han fick i söndags, en tidig födelsedagspresent eftersom Neil är i England idag. Till middag blev det chili corn carne och sen gick vi ut och cyklade i det fina höstvädret tills sofia kom hem.
 

trier

Trier igår var mycket trevligt! Det var en mysig stad med huur många affärer som helst och gator överallt. Köpte dock inte så mycket eftersom jag inte hittade det jag skulle, men roligt var det. Vi åt jätte god mat på en china restaurang och avslutade med glass innan vi tog tåget hem igen. Fick gå i spöregn hem från tågstationen så var lagomt pissblöt när jag kom innan för dörren, men det var ju på hemvägen så tur var ju det. På kvällen trotsade jag och Helena tröttheten och körde på en utgång. Vi gick till Clausen, vilket är ett ställe nere i Grund som har en massa pubar på en gata, vägen dit var däremot inte så enkel.. vi gick nog en gaanska lång omväg som inkluderade lite "skräckfilms feeling" men vi kom dit tillslut. Hängde in våra jackor på det stället som det var mest folk på, fast det visade sig vara stället med dåligast musik och DJ på, så vi sprang emellan några andra ställen också.
 
Idag har jag sovit ut, varit lite barnvakt och sen inte så mycket mer. Vi ska snart äta hamburgare och ikväll blir det nog tv hos Helena igen!
 
Lite bilder ifrån Trier, Tysklands äldsta stad.
 

Auchan

Direkt efter dagis åkte vi till Auchan idag, där mötte vi upp Helena och Emily. Auchan (det stora köpcentret).. ja det är ju bara mataffären och de som heter så men ändå.. i alla fall så fyller dom 16 år och det har dom snart firat med erbjudanden och ballonger i snart en månad. Man undrar ju hur dom kommer fira när dom fyller 20 liksom?? Dom här dagarna har dom haft lite roliga saker för barn så vi passade på att åka dit och se vad som fanns, allt var ju dessutom gratis också ;) Tog lite bilder med mobilen så ni kan ju kolla själva.
En jätte napp för den som inte ser det..
 
Det blev en liten "smaksurprise" när jag smakade popcorn av Nelson och kände att det var söta popcorn istället för salta, Annorlunda men gott!
Och Victoria blev matad med popcorn från alla håll, vilken lyx!
 
Som ett litet gratis tivoli mitt i köpcentret, det blev en lyckad utflykt med glada barn!
 
Imorgon gör vi ett nytt försök att åka till Trier, så nu lär ja nog sova om jag ska orka upp!
Hejsvej
 
 
 
 
 
 
 
 

zzzzzzzzzzzzz

Torsdag idag fredag imorgon... igen!! Tiden går bara fortare och fortare.
Idag har jag hunnit med en hel del. Jag har städat, åkt in till stan till nått däckgarage för att byta till vinterdäck på bilen. Slängt ihop några extra cupcakes, jag och Sofia gjorde en massa cupcakes igår som hon skulle ha med sig till jobbet och i eftermiddags kom Helena och två av "hennes barn" hit och fikade och lekte med oss en stund. Nu kom jag hem för en stund sen efter ännu en tv kväll hos Helena, lite kortspel hann vi också med innan "Hela sverige bakar" började, trevlans!
 
Next up på mitt schema: SOVA!!
 

Två nya på bild


En rödhårig tjej med iphone

Idag blev det frissan för hela slanten så numera har jag alltså en rödbrun nyans i håret and I like it! Visar bild imorgon när det är bättre ljus. Jag lyckades hitta till parkeringshuset i stan som var närmast trots att jag inte hade någon gps att förlita mig på då jag kör en annan bil den här veckan. Men det var inte så svårt och jag kommer nog, by the way, vara expert på att köra i parkeringshus när det här året är klart. Det är jag inte riktigt än om man säger så, men jag kan nog säga att jag ligger rätt bra till på Auchans parkeringshus i alla fall;) Men bara att ta mig ut hur huset blev problem idag. Inte visste väl jag att man skulle betala högst upp i trapphuset innan man kunde åka ut, så jag blev tvungen att köra längst ner för att återigen hitta en parkeringsplats och sen springa en sisodär 4-5 trappor upp för att betala. Att det sen fattades några irriterande ynka cent, ja det löste sig det med till slut.
 
Det är inte bara mitt hår som har fått en uppgradering idag, jag har nämligen blivit med iphone också.. tyckte det var på tiden faktiskt! Så nu har jag lite o göra innan jag somnar. Appar, spel och allt vad det är.
 
Nelson sa förresten förut idag "Tova mycket pengar". Haha, jaa efter den här dagen så vet jag inte riktigt vaa...
 
God Natt

22:50

Det blev lekparken som tänkt efter dagis och hem kom vi med sandiga byxor och skor. Sandlådan ligger fortfarande på första plats hos de här barnen och nästa gång ska jag komma ihåg att klä på dom galonbyxorna!! När vi kom hem blev det fiskpinnar, ris och ärtor till middag, enkelt och gott. Känner att det har varit en bra dag som har rullat på snabbt. Imorgon ska jag in till stan på förmiddagen, spännande spännande! Får se om ni känner igen mig imorgon ;)
 
Nu ska jag gå och tvätta bort min ansiktsmask som har torkat i fejjan, bye byee!

hej

Har ganska nyss kommit hem och nu sitter jag och äter lunch, blomkålssoppan igår var såå god så det fick bli dagens lunch också! Följde med Helena till Auchan efter att vi hade lämnat på dagis, hon skulle handla mat och jag fick med mig en liten handlingslista av sofia jag med. Men innan vi handlade mat hann vi med att kika i lite andra affärer.. lite glass hann slinka ned  det också.
Håller vädret i sig ska vi möta upp Helena och hennes minsta som hon tar hand om vid lekparken i byn efter att jag hämtat Nelson och Victoria, blir nog roligt!
 
Nu ska jag äta klart och sen lär jag plocka undan lite här, blir alltid lite extra stökigt efter helgen ;)

tv

Efter att ha legat inne på sängen hela helgen var det huur skönt som helst när jag gick ut i friska höstluften på kvällen. Gick hem till Helena för att kolla på säsongspremiären utav solsidan, vilket ingen har missat att det är kan jag tro?? Vi har ju tyvärr bara engelska kanaler och dumma tv4play vill inte visa sina program här i Lux, så nog blev jag glad när Helena frågade om jag ville komma över och se det med henne! Så med te och kanelbulle såg vi på både solsidan, hellenius hörna och partaj och jag måste säga att svensk tv faktiskt är lite saknat.. även om jag inte allt för ofta brukar kolla på just svensk tv när jag är hemma. ;)
 

fräscht inlägg

Dagen har spenderats sovande eller framför datorn. Igår började jag plötsligt må illa under eftermiddagen och det gick inte över, blev istället värre. När vi satt och skulle äta middag var jag tvungen att gå från bordet efter bara två-tre tuggor utav maten och väl ute i hallen velade jag emellan mitt rum och toaletten. Slutade med toan i panik och antagligen allt jag hade i magen kom upp. Blev ytterligare några kräkningar under kvällen och natten så fort jag drack vatten och kände mig riktigt febrig ett tag. Såå dagens planeringar blev inställda, vilket var en tripp till Trier, som ligger i Tyskland, med Olivia och Helena. Tråkigt tråkigt, men vi sköt upp det till en annan helg istället.
Idag sov jag mig igenom hela förmiddagen och jag har ätit utan större problem, mår bättre med andra ord!
Tydligen hade Nelson spytt inatt han med så vet inte riktigt vad det kan ha varit, men förhoppningsvis så blir det inget mer nu.
 
Annars har inget intressant hänt som ni kanske förstår... inte för att det jag precis skrivit är speciellt intressant det heller, men det är vad som hänt i mitt liv de senaste dygnen i alla fall.
 
ciao så länge

Just so you know

I morse regnade det som bara attan, det var bara att sätta på regnjackor och slänga med paraplynen i bilen. Nelson med sitt blixten mcqueen paraply och jag med Victoria på armen och ett paraply i andra anden så sprang vi in till dagis från bilen i spöregnet! Vi klarade oss utan att bli allt för blöta.
Väl hemma igen somnade jag nästan om men hindrade mig själv i sista stund och gick upp för att stryka lite skjortor.. och gaaaah vad dom gick mig på nerverna. Har jag strykit på ett ställe och börjar på ett annat, då har det första stället blivit skrynkligt, jag kan hålla på med en skjorta i evigheter! Men det är kanske inte så intressant för er att veta.. men nu vet ni det i alla fall.
Efter att jag hämtat hem barnen så blev det kanelbullar till mellanmål, dagen till ära! Och därefter gick vi upp på Nelsons rum, det regnade fortfarande ute så vad passade inte bättre än att bygga oss en koja? Okej en koja till Nelson då om man ska vara noga. Själv fick jag agera boklangare mellan bokhyllan och kojan ;)
 
 
 
 

Grattis Mamma!!

Min fina och bästaste Mamma fyller år idag så imorse ringde jag och sjöng med min skrovliga röst så bra jag kunde. Har nyss skypat med dom där hemma också, dom satt och åt rosa prinsesstårta och såg ut att ha det riktigt mysigt. Nog hade jag bra gärna velat sitta där tillsammans med dom, men jag fick nöja mig med att kika igenom datorn ;) 
Annars har inget speciellt hänt, skjutsade Sofias syster Malin till bussen  på förmiddagen och tänkte samtidigt passa på att köpa mig en iphone som jag har bestämt mig för att göra, det gick dock inget vidare så jag gör ett nytt försök en annan dag. Till middag lagade jag blomkålsgratäng med potatis och korv till.
 
Nått mer intressant hade jag inte att berätta, så vi hörs när vi hörs!!

Välkommen lilla Emilia

Måste ju såklart börja det här inlägget med dagens höjdpunkt! I morse blev jag moster för tredje gången, åt lilla Emilia som är så fin att jag inte kan sluta kolla på bilden på datorn. Är så glad för min syster och hela familjen att hon äntligen är här. Och för Emilia som har kommit till en sån fin familj <3 Känner enorm glädje samtidigt som jag är en gnutta ledsen över att jag inte kommer att få träffa henne fören till jul, men jag får se till att jag får skypa lite med lilltösen så länge i alla fall!!
 
Annars har inte så mycket speciellt hänt idag, jag och Malin for till Auchan för att handla lite mat och resten utav förmiddagen bestod utav chill framför tvn tills det var dags att hämta barnen. Nu på kvällen körde vi tjejer på lite tisdagsmys med flygande jacob, vin, tända ljus och kladdkaka till efterrätt! Inte helt fel alltså!
 
/ tova

Jag säger det igen..

.. titta bara vilka snälla värdföräldrar jag har, som kom hem från New york idag och hade med sig detta hem till mig!!
 
 
love it!!
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus